Jdi na obsah Jdi na menu
 

O saunování

 

Tradiční finská sauna - je známá prakticky po celém světě. Pro Finy je sauna svatý pojem, je to místo kde vládne klid, kde se nelze hádat a vyjasňovat si vztahy.,,Hněv rozhání páru" tvrdí Finové. Suchá pára-to je právě to, čím se liší sauna od ruské a turecké lázně. Pára osvěžuje tělo a uspokojuje duši. Dřevo uvolňuje prospěšné aroma, zesiluje terapeutický vliv sauny na zdraví člověka.

Současná sauna je schopná vyčistit tělo i duši. Pozitivní vliv sauny na zdraví je jasně viditelný: teplo otevírá póry kůže a odvádí škodliviny z organismu. Je velmi prospěšné použít saunu po fyzické námaze a sportovních výkonech. Sauna - to je ještě i kosmetická péče o kůži.Po pravidelných návštěvách sauny se kůže zpevňuje a uzdravuje.

Jednou z kouzelných vlastností sauny je i schopnost snímat únavu, zlepšovat náladu, snižovat nervozitu. V důsledku zlepšení oběhu krve ( to znamená aktivaci okysličujících, obnovovacích procesů) se v poškozených tkáních v páře rychleji léčí poranění svalů, vazů a kloubů. Kvůli předcházení nemocí z prochladnutí je zvláště důležité pravidelně střídat teplé a studené podněty, které zlepšují adaptační možnost fyziologických systémů organismu. V poslední době se velká pozornost věnuje síle vlivu ochlazení. Nejvíce šetrnou formou takového vlivu je pobyt v místnosti se studeným vzduchem.Pro silnější vliv se používá sprcha nebo bazén se studenou vodou.

Nabijte své tělo energií díky osvěžení a relaxaci v sauně Relax klub, očistěte se od všech starostí, udělejte něco pro své zdraví. Sauna se stane vaším rituálem i vášní. Pokud toužíte po zdravém těle a po zdravém duchu...se saunou to jde snadno!